WASHI pásky

Chcete omladit starou věc? Osvěžit interiér? Vyzdobit barevně netradičně dětský pokojíček? Připravit originální výzdobu na narozeninovou párty? Nebo rádi vyrábíte z papíru? Pokud jste si alespoň jednou řekli ano, pak se budou dekorační Washi pásky líbit i vám. A věřte, že až je vyzkoušíte, zrealizujete mnohem víc, než jste měli původně v plánu.

washi pásky

Co je Washi páska?

Washi páska je lepící páska držící prakticky na jakémkoliv povrchu. Díky svým vlastnostem je univerzálně použitelná. Pásky jsou odolné, pružné a přizpůsobivé. Lze je trhat, nepotřebujete tedy ani nůžky. Jsou popisovatelné, můžete si na ně dělat poznámky v diáři či označit stylově sklenice s marmeládou. Jejich největší předností je, že dobře lepí a zárověň jsou lehce snímatelné (kromě papíru). Nemusíte se je bát lepit na podlahy a dokonce ani na zdi.

Práce s nimi je tak snadná, že se do kreativity s páskami může pustit každý. S Washi tape pracují rádi umělci i designéři. Velkou oblibu sklízí i u dětí.

 japonské washi pásky

Z široké nabídky vzorů, barev a šířek si pravděpodobně nebudete moct ani vybrat. Pásky jednobarevné, s proužky, puntíky, s obrázky, tématické (jarní, vánoční) … všechny je budete chtít.

washi tape

Washi pásky vynalezla japonská firma Kamoi Kokashi Co. LTD., která pásky vyráběla nejprve pro průmysl. Později přišla s nápadem výrábět pásky v pestrých barvách ke kreativnímu využití. Původní originální pásky této společnosti najdete označené jako MT = masking tape. Proč je tedy objevíme ve světě pd názvem Masking Tape a u nás Washi? Možná proto, že jsou z rýžového washi papíru.

dekorační washi pásky

Podívejte se, jak lze pásky využít třeba v dětském pokoji. Silnice pro autíčka se siluetou města můžete vytvořit na stoleček nebo rovnou na podlahu. Postupně vám nabídneme mnohem více „washipáskové“ inspirace. Takže 3 … 2 … 1 …. teď – zásobte se páskami hned ;-)

washi pásky inspirace - hrací stůl silnice

A kde pásky pořídit?

Ze skutečně široké nabídky si vyberete v e-shopu www.washipasky.cz . Kromě pásek zde pořídíte i Baker´s Twine (kroucené provázky), jejichž využití si v kombinaci s Washi páskami ukážeme zase příště.

washipasky.cz

Hrajte si, lepte a bavte se s dekoračními Washi páskami. Příjemnou zabavu! :-)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

2 × 4 =