V mikulášské nadílce nemůže chybět vůně perníku. Překvapte a potěšte děti vlastnoručně upečenými a nazdobenými figurkami Mikuláše, čerta či anděla z perníku. V adventním čase ozdobí a provoní váš domov svítící perníkové domečky.
Recept na perníkové těsto:
Suroviny:
- 140 g moučkového cukru
- 2 vejce
- 100 g Hery
- 2 lžíce rozpuštěného medu
- 2 – 3 lžičky perníkového koření
- 1 lžička jedlé sody
- 400 g hladké mouky
- V míse utřeme cukr se dvěma vejci a změklou Herou, přidáme med a koření.
- Do hmoty vmícháme prosátou mouku smíchanou se sodou.
- Vypracujeme těsto, které na pomoučeném válu ještě prohněteme.
- Vykrojené tvary pečeme v předehřáté troubě na 180 °C dozlatova.
- Po vytáhnutí z trouby perníky pro pěkný lesk ihned potřeme rozšlehaným vejcem
Poleva na perníčky:
- 1 bílek
- 150 g moučkového cukru (důkladně klidně i 2x prosátého).
- Prosátý moučkový cukr třeme s bílkem v míse, dokud nevznikne hustší hladká bílá poleva.
- Zdobíme sáčkem s plastovou „hubičkou“ viz foto.
Budete potřevovat také:
- papír na pečení
- ostrá párátka
Tip: Postrádáte vykrajovátko Mikuláše, čerta a anděla? Mrkněte na >>> vykrajovátka od Tescomy.