Fimo hmota

FIMO je název pro modelovací polymerové hmoty. V ČR je mezi polymerovými hmotami FIMO nejznámější, vyrábí jej německá firma Staedtler. Podobnou hmotu můžete objevit i pod americkou, v Česku méně známou, značkou SCULPEY. Setkáte se také se značkou CERNIT, PREMO, KATO POLYCLAY a PARDO. Modelovací hmota Fimo se vytvrzuje v elektrické troupě. Během „pečení“ nemění tvar a zachovává si barvu, po vytvrzení je pevná, tvrdá, odolná nárazu, může se brousit, leštit, lakovat i pudrovat. Pro inspiraci si prohlédněte fotogalerii s Fimo výrobky výrobce hmoty – firmy Staedtler.

Fimo druhy:

Fimo se prodává po celém světě, na trhu objevíte několik druhů v rámci této značky. Mezi nejzákladnější patří Fimo Classic, Fimo Soft a Fimo Effect, které se vytvrzují v el. troubě a to při 110°C po dobu 30-ti minut. Vytvrzení dalších polymerových je rozdílné od různých typů hmoty, zejména teplota pečení je u různých druhů rozdílná.

FIMO Staedtler logo     polymerová hmota fimo classic     polymerová hmota fimo soft     polymerová hmota fimo effect

Míchání barevných odstínů:

Fimo nabízí úžasnou možnost namíchat si zcela unikátní odstíny barev.

barvy-fimo-soft.jpg     fimo classic     p1390749.jpg 

Objevíte ale i Fimo Air Basic, Fimo Air Light, Fimo Air Natural a Fimo air papier-mâché, které se vytvrzují jednoduše na vzduchu. Výrobky vymodelované z těchto hmot můžete pomalovat, lepit a dále upravovat.

Fimo Air Basic     fimo air light     fimo air natural     FIMO hmota air papier-mâché

Další kategorii tvoří Fimo Air Microwave, které vytrdíte v mikrovlnné troubě. Setkáte i s Fimo Puppen na výrobu loutek a panenek – pro extra jemnou modelářskou práci a přesné detaily.

fimo air microwave     fimo puppen

Všechny uvedené druhy Fimo hmoty a polymerové hmoty jiných výrobců zakoupíte ve větších papírnictví, hobby potřebách a e-shopech a to v jednotlivých baleních (blocích) i sadách. Dostupné jsou i nejrůznější kreativní FIMO pomůcky, které při práci s Fimo hmotou oceníte a umožní vám nejrůznější techniky zpracování této úžasné hmoty :-)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

3 × 4 =