FIMO pomůcky

Pokud jste začátečník, budou vás pravděpodobně nejprve zajímat základní informace o FIMO hmotě a možnosti jejího využití. Inspirujte se fotogalerií s fimo výrobky.  Prohlédněte si také přehled pomůcek výrobce fima – firmy Staedtler, které můžete využít při modelování a tvoření s touto polymerovou hmotou. Pracovat můžete nejen s originálním FIMO příslušenstvím, ale i s produkty jiných značek nebo s tím, co doma najdete :-)

Základní pomůcky pro práci s FIMO hmotou:

FIMO akrylový váleček     FIMO nože - sada řezáků     FIMO sada modelovacích potřeb     ruční strojek na FIMO hmotu

FIMO teploměr     FIMO plastová šablona na míchání odstínů     sada brusných papíru na výrobky z fima     vykrajovátka na FIMO hmotu

FIMO laky a lepidla:

Laky dodají vašim výrobkům vzhled porcelánu. Nanáší se štětcem po vytvrzení v troubě, poté musí lak 15 minut schnout. Úplné vytvrzení fimo laku nastává za 24 hodin. Lak můžete zakoupit v menším nebo větším balení a vybrat si můžete ze dvou druhů – lesklý či pololesklý. Fimo Deco gelem lze slepovat díly z fima.

lak lesklý na FIMO výrobky     lesklý lak na FIMO     lak na FIMO pololesklý     Dekorační gel FIMO

FIMO kovové plátky:

Nápaditá technika, která dá vašim fimo výrobkům jiný rozměr. S kovovými pláty vytvoříte metalicky lesklé stříbrné, zlaté či měděné povrchy, které vypadají jako skutečný kov.

FIMO lepidlo na kovové plátky     FIMO lak na kovové plátky     FIMO kovové plátky vícebarevné

FIMO pudry (prášky):

Pudry jsou metalické prášky zlaté, stříbrné a bronzové barvy určené pro barvení Fimo hmoty. Použití je jednoduché. Nanáší se štětcem na ještě nevytvrzené výrobky a po zapečení se fixují lakem. Lze je také přimíchat do laku.

bronzový metalický FIMO prášek     stříbrný metalický prášek na FIMO     zlatý metalický prášek na FIMO

FIMO formy na korálky (korálkové rollery):

Pomocí forem – tzv. korálkových rollerů vyrobíte krásné pravidelné rovnoměrné korálky. V nabídce objevíte několik druhů. S fimo jehlicemi na korálky dokážete vytvořit dírky, aniž by se vám korálky deformovaly. Korálky můžete vytvrzovat přímo na jehlicích.

FIMO forma na výrobu korálků     FIMO roller     jak-vyrobit-koralky-z-fimo-hmoty.jpg     pomucka-na-fimo-koralky.jpg

vyroba-fimo-koralku.jpg     FIMO jehlice na výrobu korálků

Textury:

Textura Lisa Pavelka     Textury Makins     FIMO Staedtler textury     Textury Helen Breil design textura

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

twenty + eighteen =