Jak vyrobit postřehovou hru na způsob Dobble

Inspirujte se a vyrobte si společně s dětmi domácí verzi postřehové hry Dobble. Doma vyrobená hra bude děti ještě o fous víc bavit a navíc si procvičí stříhání. Budete stříhat a stříhat a lepit a stříhat … ale stojí to za to :-)

návod jak vyrobit dobble

Co budete potřebovat?

Materiál:

  • tvrdé papíry (bílé nebo i barevné)
  • balící papíry s obrázky
  • malé nálepky

Pomůcky:

  • lepidlo Herkules
  • nůžky
  • (kruhová řezačka výhodou)

Krásné pestré balící papíry s velkým množstvím menších obrázků nabízí např. švýcarská značka Stewo.

jak vyrobit dobble pro děti

Tento řezač kruhů je z Tchiba. Usnadní vám práci. Kruhy jsou přesné a rychle hotové. Nezapomeňte, že při práci s řezačkou potřebujete také řezací podložku, abyste si při vyřezávání kruhů nezničili stůl.

kruhová řezačka Tchibo

Pravidla hry:

Každému hráči rozdejte jednu kartu obrázkem dolů. Zbylé karty umístěte v balíčku obrázkem nahoru doprostřed stolu. Na daný signál hráči otočí své karty. Hráč, který první pojmenuje shodný symbol na své kartě a na kartě v balíčku, si kartu z balíčku vezme. Hra pokračuje dál s nově odkrytou kartou v balíčku. Cílem hry je získat co nejvíce karet z balíčku. Hra končí, když je balíček dobrán.

jak vyrobit dobble

Je jen na vás, kolik si vytvoříte hracích karet. V originále je 50 různých symbolů, 55 karet, 8 symbolů na kartě a každé dvě karty spolu mají společný pouze jeden symbol. Protože obrázků potřebujete vystřihnout opravdu hodně, doplňte hru také o malé nálepky, usnadní vám to práci.

My jsme obrázky lepili skoro náhodně. Hru si zkusili několikrát zahrát a vychytali mouchy. Pokud při hře došlo k tomu, že na kartičkách nebyl shodný symbol, vložili jsme kartu na spod balíčku, až na ni nakonec přišla znovu řada.

Čtenářka Terezka S. nám poskytla svůj návod, který si můžete stáhnout zde. Díky ;-)

domácí dobble

Hra začíná …

návod jak vyrobit postřehovou hru pro děti

Motýli – shodné symboly na kartičkách = hráč symbol co nejrychleji pojmenuje a bere kartu.

jak vyrobit dětskou hru dobble

Zkusili jste si vyrobit vlastní postřehovou hru á la Dobble? :-)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

five × 3 =