i-creative.cz

Barvení velikonočních vajíček

Klasické barvení vajíček nepřírodní cestou asi každý zná. Pokud ale tápete, jaké barvy vybrat, aby byly zářivé, syté, pestré a dobře se s nimi pracovalo, podívejte se, jakých výsledků dosáhnete s barvami výrobce Brauns – Heitmann, konkrétně praktickým setem 5+5.

Set na barvení vajíček Brauns-Heitmann Deco obsahuje nejen 5 barev, ale také 5 pohárků pro rychlé, snadné a čisté barvení.

Nemusíte tedy hledat zavařovací sklenice či jiné nádoby vhodné pro barvení. Postačí vám noviny či jiná podložka, kterou ochráníte stůl, dále lžíce, ocet, papírové utěrky a špejle. Obarvit těmito barvami můžete samozřejmě uvařená vejce pro koledníky i vajíčka vyfouklá k dekoraci (omytá v teplé vodě). Pro maximální efekt zvolte bílá vajíčka, barvy na nich mnohem více vyniknou!

Do jednoho pohárku vlijte po odstřihnutí plastové špičky jednu barvu.

Přidejte 2 polévkové lžíce octu a dolijte přiměřené množství vody.

Barvy budou syté a intenzivní podle množství přidané vody. Dolijte k barvě a octu jen tolik vody, aby bylo vajíčko ponořené. Pokud ale chcete extra syté barvy, přilijte vody méně a raději vajíčko v menším množství tekutiny otáčejte.

Vyfouklá vajíčka pohodlně usušíte na špejlích či jehlách na špízy položených přes nádobu či krabici. Uvařená vajíčka nechte uschnout volně položená na papírové utěrce.

Chcete-li dosáhnout vysokého lesku, dejte si na papírovou utěrku kousek sádla či kapku oleje a vajíčka naleštěte.

Set barev 5+5 zakoupíte v hypermarketu Kaufland za cenu 60,- Kč. Žlutá barva však bohužel není vůbec výrazná.