Barvení velikonočních vajíček

Klasické barvení vajíček nepřírodní cestou asi každý zná. Pokud ale tápete, jaké barvy vybrat, aby byly zářivé, syté, pestré a dobře se s nimi pracovalo, podívejte se, jakých výsledků dosáhnete s barvami výrobce Brauns – Heitmann, konkrétně praktickým setem 5+5.

vajíčka obarvená barvami Heitmann Deco

Set na barvení vajíček Brauns-Heitmann Deco obsahuje nejen 5 barev, ale také 5 pohárků pro rychlé, snadné a čisté barvení.

barvení bílých vajíček

Nemusíte tedy hledat zavařovací sklenice či jiné nádoby vhodné pro barvení. Postačí vám noviny či jiná podložka, kterou ochráníte stůl, dále lžíce, ocet, papírové utěrky a špejle. Obarvit těmito barvami můžete samozřejmě uvařená vejce pro koledníky i vajíčka vyfouklá k dekoraci (omytá v teplé vodě). Pro maximální efekt zvolte bílá vajíčka, barvy na nich mnohem více vyniknou!

barvy na vajíčka Brauns Heitmann 5+5

Do jednoho pohárku vlijte po odstřihnutí plastové špičky jednu barvu.

barvy na vajíčka

Přidejte 2 polévkové lžíce octu a dolijte přiměřené množství vody.

jak obarvit vajíčka na Velikonoce

Barvy budou syté a intenzivní podle množství přidané vody. Dolijte k barvě a octu jen tolik vody, aby bylo vajíčko ponořené. Pokud ale chcete extra syté barvy, přilijte vody méně a raději vajíčko v menším množství tekutiny otáčejte.

velikonoční vajíčka barvení

Vyfouklá vajíčka pohodlně usušíte na špejlích či jehlách na špízy položených přes nádobu či krabici. Uvařená vajíčka nechte uschnout volně položená na papírové utěrce.

barvení velikonočních vajíček

Chcete-li dosáhnout vysokého lesku, dejte si na papírovou utěrku kousek sádla či kapku oleje a vajíčka naleštěte.

Set barev 5+5 zakoupíte v hypermarketu Kaufland za cenu 60,- Kč. Žlutá barva však bohužel není vůbec výrazná.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

12 + four =