i-creative.cz

FIMO pomůcky

Pokud jste začátečník, budou vás pravděpodobně nejprve zajímat základní informace o FIMO hmotě a možnosti jejího využití. Inspirujte se fotogalerií s fimo výrobky.  Prohlédněte si také přehled pomůcek výrobce fima – firmy Staedtler, které můžete využít při modelování a tvoření s touto polymerovou hmotou. Pracovat můžete nejen s originálním FIMO příslušenstvím, ale i s produkty jiných značek nebo s tím, co doma najdete :-)

Základní pomůcky pro práci s FIMO hmotou:

              

              

FIMO laky a lepidla:

Laky dodají vašim výrobkům vzhled porcelánu. Nanáší se štětcem po vytvrzení v troubě, poté musí lak 15 minut schnout. Úplné vytvrzení fimo laku nastává za 24 hodin. Lak můžete zakoupit v menším nebo větším balení a vybrat si můžete ze dvou druhů – lesklý či pololesklý. Fimo Deco gelem lze slepovat díly z fima.

              

FIMO kovové plátky:

Nápaditá technika, která dá vašim fimo výrobkům jiný rozměr. S kovovými pláty vytvoříte metalicky lesklé stříbrné, zlaté či měděné povrchy, které vypadají jako skutečný kov.

         

FIMO pudry (prášky):

Pudry jsou metalické prášky zlaté, stříbrné a bronzové barvy určené pro barvení Fimo hmoty. Použití je jednoduché. Nanáší se štětcem na ještě nevytvrzené výrobky a po zapečení se fixují lakem. Lze je také přimíchat do laku.

         

FIMO formy na korálky (korálkové rollery):

Pomocí forem – tzv. korálkových rollerů vyrobíte krásné pravidelné rovnoměrné korálky. V nabídce objevíte několik druhů. S fimo jehlicemi na korálky dokážete vytvořit dírky, aniž by se vám korálky deformovaly. Korálky můžete vytvrzovat přímo na jehlicích.

              

    

Textury: