Tip na kreativní vánoční dárek pro děti

tablet-pro-deti.jpgVybíráte vhodný dáreček k Vánocům pro svou ratolest, který by byl pro dítě zábavný a zároveň rozvíjel kreativitu, jemnou motoriku a myšlení ? Jedním z tipů pro Vás může být Výtvarníček: Tablet Bamboo One se softwarem Kreslení pro děti.

Co je to tablet ?

tabletTablet je je plastová plocha obvykle o velikosti stránky A6 až A4, po které lze kreslit speciálním perem. Pero nezanechává stopu na ploše samotné, ale přenáší čáry přímo do počítače. V grafickém programu pak lze vybírat tloušťku a barvu čáry. Tablet umožňuje přirozenější kreslení, než pomocí myši nebo touchpadu na notebooku.

Proč je tablet Bamboo One zajímavý ?

Mimo samotného tabletu je v ceně dodáván program ArtRage2 a program kreslení pro děti, který umožňuje kreslení, omalovávání, plnění úkolů a malování.

1. Kreslení

Kreslení je stejné jako na papíře. Čím větší sílu tlaku pera na tablet vyvinete, tím tlustší čáru nakreslíte. Všechny ovládací prvky jsou svým tvarem, barvou i velikostí plně přizpůsobeny dětským schopnostem. Každému tlačítku a kreslicímu nástroji je také přiřazen vlastní charakteristický, dobře zapamatovatelný zvuk, který u dětí vytváří asociaci s tím, co se děje na obrazovce.

2. Omalovánky

Ani tolik populární omalovánky na CD nechybí. Ke každé omalovánce je přiřazen náhled a zadání úkolu. Připravené omalovánky je možno rozdělit na tři oblasti – obrázky ze známých říkadel a písniček, obrázky ze světa zvířátek a obrázky z pohádek.

3. Úkoly

Úkoly jsou podle věku dětí rozděleny na tři stupně obtížnosti. V každé kategorii je připraveno 50 úkolů, celkem tedy 150 úkolů. Zadání všech úkolů je namluveno. Úkoly jsou zaměřeny nejen na procvičení práce s programem, ale nechybí ani úlohy z matematiky a českého jazyka.

4. Malování

V balení najdete i program ArtRage2, který je přes velmi jednoduché ovládání zároveň také výkonným nástrojem právě pro malování, kreslení, překreslování fotografií apod.. Výborný začátek cesty za titulem Digitální malíř roku.

Tablet je vhodný pro děti od 4 let.

Závěrem

Tablet Tablet Bamboo One se softwarem Kreslení pro děti pořídíte v internetovém obchodě itek.cz. Mají ho skladem, takže dodání do Vánoc je zaručeno :-)

Sama jsem si nedávno vyšší model tabletu pořídila a objevuji nepřeberné množství funkcí tohoto kreativního nástroje.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

19 − sixteen =