Vajíčka s mramorovým efektem

Zajímavá originální velikonoční vajíčka s mramorovým efektem vytvoříte se sadou OVO efekt mramor doslova během chvilky. Tradiční český výrobce barev na vajíčka Druchema nabízí i spoustu dalších produktů pro nejrůznější techniky zdobení vajíček. Pokud máte rádi vše, co se třpytí, potom vás určitě zaujme i set OVO stříbrný třpyt, se kterým vytvoříte třpytivé kraslice.

vajíčka s mramorovým efektem

V balení OVO efekt mramor najdete žlutou, oranžovou, červenou, modrou a zelenou gelovou barvu a jeden pár igelitových rukavic. Kromě toho budete potřebovat ještě nůžky a papírové utěrky.

Touto technikou můžete dekorovat vajíčka uvařená natvrdo i vajíčka vyfouknutá a nejhezčího výsledku docílíte s vejci bílými.

OVO gelové barvy na vajíčka - mramor efekt

Barvy oddělte a ustřihněte špičku vámi první zvolené barvy.

ovo mramorovací barva na vajíčka

Navlékněte si rukavice a nakapejte do dlaně trochu barvy.

mramorova-vajicka-4.jpg

Postačí jen pár kapek. Barvy jsou hodně syté.

mramorová technika barvení vajíček

Vajíčko krátce poválejte v dlaních. Chcete-li docílit vícebarevného efektu, otřete rukavice dosucha papírovým ubrouskem a postup opakujte s další barvou.

vajíčka mramorová technika

Vejce nechte volně uschnout na papírové utěrce. Pokud nespotřebujete všechnu barvu v tubičkách, vemte si 5 sklenic, do každé vylijte jednu barvu, přidejte lžíci octa a trochu teplé vody a obarvěte několik bílých vajíček klasicky jednobarevně. Můžete z nich potom vykouzlit třeba krásná puntíkatá vajíčka.

mramorova-vajicka-1.jpg

Pokud chcete docílit většího lesku, můžete již suchá vajíčka ještě potřít tukem.

mramorová velikonoční vajíčka

Produkty značky OVO zakoupíte v papírnictvích, drogeriích nebo přímo v e-shopu výrobce www.druchema.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

16 + three =