i-creative.cz

Jak vyrobit vánoční baňky z provázků

Přemýšlíte, čím a jak letos ozdobit váš vánoční stromeček? Koupené dekorace jsou dokonalé. Zatoužíte-li ovšem po originálních kouscích, nebojte se pustit do výroby vlastních ozdob. Pokud u vás doma převládají teplé zemité barvy, držte se jich a ozdobte i stromek v přírodním stylu. Vytvořte si třeba podle návodu právě kuličky omotané sisalovým provázkem, které lze krásně zkombinovat s perníčky, šiškami, oříšky, slámovými ozdobami a jednobarevnými skleněnými baňkami třeba ve stříbrných, zlatých, hnědých či měděných tónech.

 Jak vyrobit ozdobu na stromeček?

K výrobě sisalových ozdob nepotřebujete mnoho věcí.

Materiál:

Pomůcky

Určitě se ptáte, kde pořídit větší množství záponek. Tyto zlaté a stříbrné jsou z obchodu slezska-tvorba.cz . Pod názvem očko na baňky je můžete pořídit i v e-shopech stoklasa.cz nebo prima-obchod.cz

Postup je jednoduchý. Nejprve si omotejte malou část kuličky sisalovým provázkem. Počkejte než základ uschne a poté pokračujete do poloviny.

Opět nechte část uschnout a pak už domotejte kouličku až do konce.

Otevřete si „packy“ záponky a do sisalové kuličky ji jednoduše zapíchněte. Záponku není potřeba lepit tavnou pistolí.

Nyní už jen pohledejte háčky nebo si kupte brilantový motouz, který se používá v potravinářství k zavěšení vánočních čokoládových figurek. A zbrusu novými vlastnoručně vyrobenými sisalovými ozdobami můžete ozdobit váš vánoční stromeček :-)

Tip: Vyrobte si jednoduše podle návodu i lucerničky se sněhovými vločkami na čajové svíčky , které jsou na obrázku níže.