Fixy na textil

Chcete si originálně pokreslit tričko, plátěné tenisky či textilní tašku a nevíte, po kterých fixách sáhnout, aby se s nimi dobře kreslilo, škála barev byla pestrá, barvy syté a nakreslený motiv na textilii vydržel bez problému praní v pračce? Vyzkoušejte fixy na textil od Centropenu, Textile Marker.

Fixy na textil

 

Fixy mají trojboký úchop pro snadné držení, vhodné jsou tedy i pro malé děti. Stopa fixy je 3,9 mm, pigmentový inkoust na vodní bázi je světlostálý, kresbu není nutné zažehlovat a vydrží teplotu praní do 60°C.

centropen fixy na textil

Větší sada obsahuje 10 barevných odstínů fixů na textil a v sadě menší objevíte 6 základních barev – červenou, žlutou, modrou, zelenou, hnědou a černou. Fixy lze koupit také samostatně po jedné.

Centropen Textile Marker

Pokud si chcete originálně vyzdobit tričko, potřebujete:

  • fixy na textil Centropen
  • karton, noviny či jiná vystélka
  • kolíčky na prádlo

Postup:

Do trička vložte složenou krabici nebo několik vrstev novin. Díky vystélce nebude kresba prosakovat na zadní stranu. Tričko na karton napněte pomocí klasických kolíčků na prádlo, na lehce napnutou látku se vám bude mnohem lépe kreslit.

Nejprve je dobré udělat si základní linie a poté obrázek teprve vybarvit. Hotový motiv není nutné přežehlit, ale nechte jej dostatečně dlouhou dobu uschnout.

kreslení na tričko

Chcete-li celé dílo tzv. vyšperkovat, použijte ještě fixy na textil. Na obrázek se stromem, inspirovaný obalem od textilních fixů, byla použita světle zelená, žlutá a hnědá foukací fixa.

fixy na textil a foukací fixy na textil

Vytvořte si pomocí fixů na textil také originální tenisky :-)

Sponzor článku: firma Centropen, www.centropen.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

thirteen − 7 =